Rólunk

Alapvető célunk, hogy a minőség és megbízhatóság állandó szem előtt tartása mellett kíváló termékekkel, állandó megújulással, fejlesztésekkel, versenyképes árakkal, képzett szakemberekkel álljunk vevőkörünk rendelkezésére, a klíma-, hűtés-, fűtés, légtechnika piacán.

Kollégáink a hívástól számítva a lehető leghamarabb, akár 1 órán belül a helyszínre érkeznek Budapest és Pest megye területén.

Minden nap reggel 7 és este 22 óra között várják hívásukat, szombaton és vasárnap is, valamint ünnepnapokon!

Szakterületünk:

Split klíma: karbantartás, töltés, fertőtlenítés, javítás, bekötés

Autóklíma töltés, fertőtlenítés

 

Cégünk 2008-ban alakult. Az évek folyamán sikerült egy profi szinten dolgozó, jól összeszokott, komoly szakmai háttérrel rendelkező munkaközösséget kialakítanunk, akik igyekeznek a Megrendelők minden igényének és elvárásainak megfelelni. Kollégáim és a magam nevében is mondhatom, hogy sokat dolgoztunk azon, hogy ez a Cég ilyen formában és módon létezzen, valamint működjön. A legrosszabb körülmények között sem tévesztettük szem elől a legfontosabbat, mert számunkra alapvető érték a becsület, a munkahely szeretete, a szakmai tudás, a tisztelet és az emberi értékek. 

Eleinte csak villanyszereléssel foglalkoztunk majd az évek alatt, ahogy növekedtünk, kibővítettük tevékenységünket, így ma már elmondható, hogy komplexen tudunk ellátni minden munkafolyamatot. Például, ha Ön rendel tőlünk egy hőszivattyús klímát, mi nem csak kiszállítjuk és bekötjük, hanem mivel hivatalos Elmű villanyszerelők vagyunk, ezért megigényeljük és ki is telepítjük Önnek a kedvezőbb (Geo vagy H) tarifájú áramot. Nagyon sokan nem tudják, hogy a legtöbb klímával nem csak hűteni, de fűteni is lehet. És nem is akár hogyan! Egy modern, új fejlesztésű klímaberendezés sokkal gazdaságosabb lehet, mint egy hagyományos gázfűtésű rendszer és a megtakarítás akár 50% is lehet!

 

A villanyszerelés alapjai:

Az elektromos hálózat kialakításához tudni kell az elektromos terhelést az adott áramkörre. Megfelelően elosztani az áramköröket csak a terhelések teljes tudatában lehet.  Biztos hallott már vagy tapasztalt olyan jelenségeket, hogy ha ment a főzőlap, akkor nem lehetett mikrót vagy kávéfőzőt használni, mert lecsapta a kismegszakítót.

A folyamatos bővítések nem mindig megfelelően lettek kivitelezve, és a vezeték vagy az adott biztosíték nem bírta a terhelést. Kértek már olyat is tőlem, hogy cseréljek nagyobbra egy adott kör biztosítékát. Megnéztem és a vezeték áthúzására került sor, mert leégett volna a lakás, ha csak a kismegszakítót cseréltem volna ki 5 perc alatt.

Nem mindegy kivel végezteti el ezt a feladatot, mert a "barkács" emberek inkább csak a tünetet kezelik, a probléma forrását nem tudják meghatározni, elemezni és kijavítani 100% biztonsággal.

Tervezni kell, hogy melyik áramkörön milyen fogyasztót kívánunk elhelyezni. Az adatok tudatában kell a megfelelő keresztmetszetű vezetéket és biztosítékot kiválasztani, illetve védelmet kialakítani.

 

 

Régi panellakások elektromos felújítása

 

A panellakások elektromos felújítása azért aktuális, mert egy 80 m2 es lakásban 3 áramkört alakítottak ki, ami a mai használati berendezéseknek elég kevés.

Manapság sokkal több konyhai, valamint egyéb elektromos berendezést használunk, melyek működtetését a régi alumínium vezetékek nem képesek ellátni.

Említésre méltó a védőföldelés, amit csak a fürdőhelységekben, talán a konyhában alkalmaztak.

A felújítás során érdemes 6-8 áramkör kialakítása, plusz Fi-relé és új biztosítékok beszerelése, biztosíték tábla felújítása.

Nagyon remélem, hogy sikerül az illetékeseknek az elektromos vezetékek cseréjét is belevenni a panelprogramba, mert nem sokat ér egy új ablakos hőszigetelt leégett lakás!

 

 

ÉRINTÉSVÉDELEM:

Mire figyeljünk oda:

Nagyon sokan nem tudják, de egy rosszul megépített elektromos hálózat többlet villanyfogyasztást is generál és nem csak életveszélyes, de tűzveszélyes is lehet!

Erre valók az ÉRINTÉSVÉDELMI FELÜLVIZSGÁLATOK!

Érintésvédelem (= életvédelem) célja a veszélyes áramütések megelőzése, elkerülése. Az üzemszerű feszültségmentes, feszültség alá csak hiba következtében kerülő részeknek (testeknek) áramütést megakadályozó intézkedéseit a magyar szabványok érintésvédelemnek nevezik. Érintésvédelmi felülvizsgálat (ellenőrzés) nemzetközi szabványok és rendeletek alapján történik.

Vizsgálatok gyakorisága általában három, illetve hat év, de ettől lehet gyakoribb a mérés.

 

VILLÁMVÉDELEM:

A villámvédelem célja az embernek és alkotásainak védelme a villámcsapás káros hatásai ellen.

A villám két felhő vagy felhő és föld közötti hatalmas töltések kiegyenlítődése. Ha a kisülés két felhő között jön létre, villámlásról, ha felhő és föld között, akkor villámcsapásról beszélünk. A villámvédelmi berendezés a villám áramát káros hatás nélkül, kis ellenállású úton vezeti le a földbe. A villámvédelmi berendezés részei: a felfogó, a levezető és a földelő. A felfogó, amely magára vonja a villámot, lehet felfogó rúd vagy felfogó vezető. A levezető vezeti a felfogót ért villámot a földelőhez. A földelő a villám részére kis szétterjedési ellenállást biztosit. A földelő lehet földbe ágyazott lemez, cső vagy rúd.

 

A villámvédelmi berendezésnek különböző fokozatai vannak.

•     Rendeltetés szerinti csoportosítás

•     Magasság és környezet szerinti csoportosítás

•     Tetőszerkezet anyaga szerinti csoportosítás.

A mai világban egyre több épületet építenek hely takarékosság céljából többszintesre, amivel növekszik az építmény magassága.

Az építmények ezáltal jobban ki vannak téve a környezet veszélyeinek. Ez főleg magas környezetben lévő épületeknél igaz, amely hegytetőn magában áll, vagy 20 m körzetben nincs 10 m-nél magasabb építmény. Ha nincs villámvédelem telepítve, az nagyon komoly károkat tud okozni egy lakóépületben.

Új épület építéskor, felújításkor mindenképpen érdemes villámvédelmet telepíteni, saját és családunk biztonsága érdekében.

 

KAPUAUTOMATIKA:

Elektromos kapuk kiépítésével is foglalkozunk. Megjelent a Proteco család legújabb a MEKO-5 motorja tolókapura. Nem csak szép, hanem nagyon jó is, és ráadásul 2 év garanciát ad rá a gyártó!